Paprastas būdas susigrąžinti mokesčius!

Registruokitės jau dabar, užtruksite tik kelias minutes

Emigruojantiems į D. Britaniją sąlygos keičiasi

Didžioji Britanija imasi imigracijos mažinimo politikos. Premjeras Davidas Cameronas pareiškė, kad šalis turi pertvarkyti švietimo, sveikatos apsaugos bei socialinių pašalpų sistemą, siekdama sumažinti imigrantų iš kitų Europos Sąjungos šalių.

Į Didžiąją Britaniją atvykę užsieniečiai turės mokėti už skubią medicininę pagalbą, suteikiamą Nacionalinės sveikatos tarnybos (NHS) ligoninėse. Tokia priemone siekiama kovoti su vadinamuoju sveikatos turizmu, skelbia šalies spauda. Skelbiama, kad į ligoninės priimamąjį atvykę imigrantai už gydytojo konsultaciją turės susimokėti nuo 20 iki 100 svarų sterlingų, taip pat mokėti už gydymą. Anot pranešimų, ligoninės priimamuosiuose prie lovų ketinama įrengti mokėjimo banko kortelėmis aparatus. Sveikatos reikalų departamentas žada daugiau informacijos apie naują tvarką paskelbti kovą.

Tokių veiksmų Britanijos valdžia imasi nerimaujant, jog NHS tampa „tarptautine sveikatos tarnyba“, kuri per metus suteikia iki 2 mlrd. svarų sterlingų kainuojančių paslaugų užsieniečiams, kurie iš esmės neturi teisės naudotis šiomis paslaugomis.

Davidas Cameronas paskelbė, kad ketina sustabdyti vadinamąjį "pašalpų turizmą" neleisdamas imigrantams iš kitų Europos Sąjungos (ES) šalių neribotą laiką gauti išmokas, skelbia BBC. Bus sugriežtintos nedarbo išmokų taisyklės ir susiaurintos galimybės gauti būsto nuomos kompensacijas. D. Cameronas sakė, kad žmonės labai nerimauja dėl būsimų imigrantų iš Bulgarijos ir Rumunijos. Šios valstybės 2007 metais įstojo į ES ir šių metų pabaigoje jų piliečiams bus suteikta teisė laisvai keliauti po kitas ES šalis.

Didžioji Britanija prognozuoja, kad per ateinančius penkerius metus į Didžiąją Britaniją iš Rumunijos ir Bulgarijos kasmet atvyks po 50 tūkst. žmonių. Bulgarijos ambasadorius Londone mano, kad migrantų skaičius bus daug mažesnis - apie 8 tūkst.

Interviu dienraščiui "The Financial Times" D. Cameronas sakė, kad buvusi leiboristų vyriausybė padarė didžiulę klaidą, kad neapribojo migrantų galimybių atvykti dirbti į Didžiąją Britaniją, kai Lenkija ir dar devynios valstybės (įskaitant Lietuvą) įstojo į ES 2004 metais. Po naujų valstybių prisijungimo į Didžiąją Britanija atvyko daug daugiau imigrantų nei buvo prognozuojama.

Imigrantai galės gauti nedarbo išmokas tik po trijų mėnesių. Po šešių mėnesių išmokos bus nutrauktos tiems migrantams, kurie neturės realios galimybės susirasti darbą. Darbo neieškantys imigrantai bus išsiųsti iš šalies ir 12 mėnesių negalės sugrįžti. Bus keturgubai padidintos baudos darbdaviams, kurie moka mažesnius nei minimalius atlyginimus.

Didžioji Britanija yra populiariausia tarp lietuvių emigrantų po to, kai šalis 2004 metais įstojo į Europos Sąjungą. Surašymo duomenimis Anglijoje gyvena daugiau nei 95 tūkst. lietuvių, Londone - beveik 40 tūkstančių.

Atgal
Į viršų