Paprastas būdas susigrąžinti mokesčius!

Registruokitės jau dabar, užtruksite tik kelias minutes

Svarbiausia informacija apie mokesčių grąžinimą iš Anglijos

Nors Anglija išlieka populiariausia lietuvių emigracijos kryptis, tačiau ne visi ten gyvenantys tautiečiai pakankamai žino apie mokesčių grąžinimą iš šios šalies. Susipažinkite su svarbiausia informacija apie mokesčių grąžinimą iš Anglijos.

• Susigrąžinti mokesčius iš Anglijos galite už praėjusius 5 metus. Taigi, šie metai yra paskutiniai, kai dar galite susigrąžinti mokesčius už 2012 m.

• Nauji mokestiniai metai Anglijoje trunka nuo balandžio 6 d. iki kitų metų balandžio 5 d. Susigrąžinti mokesčius galite vos tik grįžę į gimtąją šalį, net jeigu mokestiniai metai nėra pasibaigę. Jeigu planuojate tais pačiais metais grįžti į Anglija, tuomet rekomenduojama sulaukti mokestinių metų pabaigos ir mokesčių grąžinimą pradėti tik jiems pasibaigus.

• Mokesčių grąžinimo procedūrai yra reikalingos P45 ir/arba P60 formos, kurias jums turi išduoti darbdavys. Jeigu formų neturite, tuomet būtinai saugokite savo algalapius.

• Žinokite savo „National Insurance“ (draudimo) numerį. Patariame jį išsiimti vos tik nuvykus dirbti į Angliją.

• Iš Anglijos galite susigrąžinti permokėtus pajamų mokesčius. Visus mokesčius galite susigrąžinti tik tuo atveju, jeigu jūsų pajamos per metus neviršijo neapmokestinamojo minimumo sumos (ji kiekvienais metais kinta).

• Jeigu dirbote kaip self-employed (laisvai samdomas darbuotojas), jūs privalote kiekvienais metais pateikti mokesčių deklaraciją. Jeigu pildote popierinę mokesčių deklaraciją, ji turi būti pateikta iki spalio 31 d., pildant deklaraciją internetu – iki sekančių metų sausio 31 d.

Už laiku nepateiktą deklaraciją mokesčių inspekcija skaičiuoja baudas. Baudų dydis prasideda nuo 100 svarų ir kiekvieną mėnesį vis didėja. Jeigu deklaracijos nepateiksite visus metus, tuomet bauda gali siekti ir 1300 svarų.

• Self-employed darbuotojams taip pat yra būtina žinoti savo National Insurance (draudimo) numerį, išsaugoti algalapius/banko išrašus bei UTR numerį.

• Jeigu jums buvo priskaičiuota bauda už laiku neužpildytas deklaracijas, yra tikimybė, kad ji gali būti panaikinta. Tokiu atveju, rekomenduojama kreiptis į mokesčių grąžinimo specialistus.

 

Atgal
Į viršų