Paprastas būdas susigrąžinti mokesčius!

Registruokitės jau dabar, užtruksite tik kelias minutes

Norvegijoje vaikus auginantiems tėvams skiriamos išmokos gali siekti daugiau nei 600 € per mėnesį

Norvegija yra svetinga emigrantams šalis, siekianti užtikrinti kokybišką gyvenimą tiek savo piliečiams, tiek atvykėliams. Išmokos vaikams yra vienas iš būdų, kuris labai prisideda prie šeimos finansinės gerovės.

Į vaikų išmokas Norvegijoje galima pretenduoti, jei vienas iš tėvų dirba (dirbo) Norvegijoje, o kitas su vaiku gyvena Europos Ekonominės Erdvės (EEE) šalyje.

Šioje šalyje gali būti mokamos trijų rūšių išmokos:

Jeigu atitinkate reikalavimus, yra galimybė gauti dvi išmokas vienu metu. Pagal senaties terminą išmokos Barnetrygd ir Utvidet Barnetrygd gali būti sugrąžintos už praėjusius 3 metus. Išmoką Kontantstøtte galima susigrąžinti už praėjusius 3 mėnesius.

Norint gauti vaikų išmokas reikia pateikti dokumentus apie pajamas už praėjusius 3 metus Norvegijoje: algalapius, Skattekort, darbo sutartį (-is). Taip pat reikės asmens dokumentų bei vaiko gimimo liudijimo kopijų. Reikalingi dokumentai priklauso ir nuo išmokos, į kurią pretenduojate.


Visi reikalingi dokumentai



Jeigu nustojate dirbti Norvegijoje, turite patys pranešti NAV (Darbo socialinės rūpybos tarnyba). Nebedirbant šioje šalyje išmokos už vaikus Jums nepriklauso. Jeigu nedirbant Norvegijoje jūs vistiek gausite išmokas, anksčiau ar vėliau NAV gali priskaičiuoti skolą. 

Jei tėvai gyvena kartu, pinigai yra pervedami vaiko mamai, jei vienas iš tėvų šiuo metu yra Norvegijoje, pinigai bus pervedami tam asmeniui, su kuriuo šiuo metu vaikas gyvena EEE šalyje.
 

Atgal
Į viršų