Paprastas būdas susigrąžinti mokesčius!

Registruokitės jau dabar, užtruksite tik kelias minutes

Svarbi informacija dirbusiems Olandijoje 2015 m:keičiasi mokesčių grąžinimo tvarka

Nuo šių metų įsigaliosiantys pasikeitimai yra aktualūs asmenims, kurie nėra deklaravę Olandijos kaip savo gyvenamosios šalies arba deklaravę ją kaip gyvenamąją šalį, tačiau ne pilnus metus.

Dėl naujos mokesčių grąžinimo tvarkos galimai sumažės grąžinamos sumos. Paprastai po sistemos pakeitimų yra numatomi trikdžiai, nuolatiniai atnaujinimai ir kiti nesklandumai, dėl kurių grąžinimo trukmė tampa ilgesnė.

Nuo šiol įsigalioja nauja mokesčių mokėtojų statuso klasifikacija. Gyventojai oficialiai savo gyvenamąją vietą deklaravę ne Olandijoje nebegalės pretenduoti į tokias pačias mokesčių grąžinimo sąlygas kaip Olandijos piliečiai. Tačiau tokiems asmenims išliks galimybė gauti lengvatinį mokesčių mokėtojų statusą, kuris suteikiamas tik atitikus papildomas sąlygas.

Iki 2014 m. asmenys, dirbę Olandijoje, galėjo susigrąžinti mokesčius ir gauti pilnas mokestines lengvatas nepriklausomai nuo pajamų, gautų Olandijoje, dalies ir registruotos gyvenamosios vietos. Nuo šiol asmenys, kurių pajamos, gautos Olandijoje, sudarė mažiau nei 90 proc. visų gautų pajamų, į pilnas mokestines lengvatas pretenduoti nebegalės.

Tuo tarpu mokesčių mokėtojai, kurių gyvenamoji vieta yra deklaruota kitoje ES šalyje, o pajamos 2015 m. gautos Olandijoje sudarė 90 proc. ar daugiau visų gautų pajamų, vis dar gali pretenduoti į pilnas mokestines lengvatas kaip ir Olandijos piliečiai. Šie asmenys privalo pateikti papildomas pažymas apie pajamas, gautas šalyje, kurioje yra oficialiai registruoti. Lietuvoje tokius dokumentus teikia Sodra ir Valstybinė mokesčių inspekcija, tačiau kol kas iš Olandijos mokesčių institucijos nėra gautas patvirtinimas apie jų tinkamumą. Be minėtųjų pažymų, į pilnas mokestines lengvatas pretenduoti nebus galima.

Taip pat keičiasi ir elektroninės deklaracijos pildymo tvarka. Siekiant užtikrinti saugumą, asmenims, norintiems pateikti mokesčių deklaracijas internetu, reikės patvirtinti duomenis naudojantis specialiais prisijungimo duomenimis, kuriuos atsiųs Olandijos mokesčių institucija.

Daugiau informacijos apie naująją mokesčių grąžinimo tvarką rasite Olandijos mokesčių institucijos tinklalapyje: http://www.belastingdienst.nl

Atgal
Į viršų