Paprastas būdas susigrąžinti mokesčius!

Registruokitės jau dabar, užtruksite tik kelias minutes

Prasidėjo nauji mokestiniai metai Vokietijoje. Ką turite žinoti apie mokesčių grąžinimą?


Sausio 1 d. Vokietijoje žymi ne tik naujus kalendorinius, bet ir mokestinius metus. Jeigu dirbote praeityje arba dar dirbate šioje šalyje, turėtumėte susipažinti su aktualia informacija apie mokesčius.

• Svarbiausias dokumentas norintiems susigrąžinti mokesčius iš Vokietijos yra Lohnsteuerbescheinigung pažyma. Ją kiekvienais metais Vokietijos darbdaviai išduoda savo darbuotojams. Dokumente yra pateikiama informacija apie atlyginimus ir nuo jų nuoskaičiuotus mokesčius. Neturint šios pažymos, mokesčių grąžinimo specialistai gali susisiekti su jūsų darbdaviu ar mokesčių inspekcija ir pažymą gauti. Jeigu dirbote keliose darbovietėse, turite pateikti Lohnsteuerbescheinigung pažymą iš jų visų. DAUGIAU INORMACIJOS

• Vokietijos mokesčių inspekcija gali atsiųsti laišką su raginimu užpildyti mokesčių deklaraciją. Nežiūrėkite į šią prievolę pro pirštus – jeigu gavote laišką, reiškia, kad turite pateikti mokesčių deklaraciją. To nepadarius gali būti taikomos baudos, kurių dydis prasideda nuo 50 Eur.

• Jeigu esate susituokę, žinokite, kad Jums gali priklausyti „sutuoktinio lengvata“. Jūs turite pateikti savo ir sutuoktinio pažymas pajamas Lietuvoje. Šią informaciją galima rasti Sodros pažymoje arba VMI Formoje ES/EEE. Gavę pažymas, mokesčių grąžinimo specialistai jas peržiūrės ir nustatys ar lengvata gali būti suteikta.

• Turite vaikų? Galite gauti išmokas (Kindergeld) už juos. Jeigu nors vienas tėvas dirba arba dirbo Vokietijoje, vaikui gali būti skiriamos šios šalies išmokos už praėjusius 4 ir einamuosius metus. Vaiko pinigai yra mokami iki kol vaikui sueina 25 metai (jeigu vaikas mokosi ir nieku nedirba).
Nuo 2017 metų padidėjo šių išmokų dydžiai: turint vieną arba du vaikus, kiekvienam iš jų priklauso iki 192 Eur; trečiam vaikui – 198 Eur, ketvirtam vaikui – 223 Eur. Svarbu žinoti, kad nustojus dirbti Vokietijoje, jūs privalote patys pranešti apie tai Šeimos kasoms (Famielenkasse). Nebedirbant Vokietijoje, vaikų pinigai nėra mokami. Jeigu Jūs nustosite dirbti šioje šalyje ir toliau gausite išmokas už vaikus, anksčiau ar vėliau Šeimos kasos (Familienkasse) gali paskaičiuoti skolą, kurią privalėsite grąžinti. DAUGIAU INFORMACIJOS 


Primename, kad visai neseniai RT Tax savo klientui padėjo gauti įspūdingą vaiko išmoką - daugiau nei 11 000 €. SKAITYTI DAUGIAU


Mokesčius iš Vokietijos galite susigrąžinti už praėjusius 4 metus. Reiškia, kad šiais metais, jūs turite paskutinę galimybę susigrąžinti mokesčius už 2013 m.

• RT Tax klientai iš Vokietijos vidutiniškai susigrąžina po 748 Eur. Grįžtama suma priklauso nuo gautų pajamų Vokietijoje, darbdavio nuskaičiuotų pajamų mokesčių ir kitų faktorių.
 

Atgal
Į viršų