Paprastas būdas susigrąžinti mokesčius!

Registruokitės jau dabar, užtruksite tik kelias minutes

Darbo paieška užsienyje: viešojo sektoriaus galimybės

Daugumai Lietuvos piliečių trūksta informacijos apie galimybę įsidarbinti užsienio valstybių viešosiose institucijose. Kokias ES valstybių piliečiai turi teises?

ES piliečiai turi teisę dirbti kitose ES šalyse, taip pat ir viešajame sektoriuje, t. y. valstybinėse įmonėse, vyriausybinėse įstaigose ir valdžios institucijose (išskyrus Rumunijos ir Bulgarijos piliečius, kurių teisės yra laikinai ribojamos).

Natūralu, kad į darbo vietas, kurios yra susijusios su viešosios valdžios funkcijų vykdymu ar bendrųjų valstybės interesų apsauga, yra priimami tik tos šalies piliečiai. Paprastai tai yra postai diplomatinėje tarnyboje, kariuomenėje, policijoje bei saugumo pajėgose, teismuose ir mokesčių institucijose. Tačiau ir šiose institucijose yra pareigų, nesusijusių su viešosios valdžios funkcijomis ir į kurias galima pretenduoti užsienio šalių piliečiams. Pavyzdžiui, administracinis darbas ir techninės paramos teikimas yra nesusijęs su viešosios valdžios funkcijų vykdymu.

Žinoma, norint gauti darbą viešajame sektoriuje bus reikalaujama, kad jūsų kvalifikacija būtų oficialiai pripažinta toje šalyje. Šalis, kurioje ketinate įsidarbinti, negali jūsų profesinės patirties vertinti prasčiau, vien dėl to, kad kvalifikacija buvo įgyta kitoje ES šalyje. Vadinasi, jei konkurso sąlygomis pretenduojate į darbo vietą ir turite vienodo lygio kvalifikaciją, darbo stažą ir patirtį, kaip tos šalies pilietis, jūs esate lygiateisiai kandidatai. aip pat šalies viešosios institucijos nustatydamos atlyginimo dydį ar darbo sąlygas, neturi teisės vertinimo kriterijumi laikyti šalies, kurioje įgyjote kvalifikaciją.

Dirbus viešajame sektoriuje, pajamų mokesčio grąžinimas yra vykdomas tokiu pačiu principu kaip ir dirbus privačiajame sektoriuje, todėl prieš išvykstant dirbti patartina pasitarti su mokesčių grąžinimo specialistais, kurie jums patars, kokius dokumentus reikėtų kaupti, kad mokesčių grąžinimas būtų sklandus ir greitas.

 

Atgal
Į viršų