Paprastas būdas susigrąžinti mokesčius!

Registruokitės jau dabar, užtruksite tik kelias minutes

6 priežastys, kodėl lietuviai emigruoja į Jungtinę Karalystę

Nors atrodytų, kad gyvenimo sąlygos Lietuvoje yra palankios ir gyvenimo kokybė pastebimai gerėja, tačiau lietuviai vis dar ieško geresnio gyvenimo svetimose šalyse. Tendencijos nesikeičia, dažniausiai lietuviai renkasi Jungtinę Karalystę. Kodėl Jungtinė Karalystė?

Mokesčių grąžinimo įmonės „RT Tax Lietuva“ spacialistai atliko apklausą norėdami išsiaiškinti, kokios pagrindinės priežastys skatina rinktis šią šalį. Galbūt ši informacija ir jums padės apsispręsti ir sudėlioti pliusus ir minusus prieš emigruojant į Jungtinę Karalystę. Dažniausiai įvardijami Jungtinės Karalystės privalumai:

1. Studijų galimybės. Senos aukštojo mokslo tradicijos lėmė, tai, kad Jungtinė Karalystė yra pagarsėjusi aukšto lygio mokslo sistema. Visame pasaulyje yra žinoma, kad Jungtinės Karalystės universitetai yra vieni geriausių pasaulyje. Pirmieji universitetai šioje šalyje veikia dar nuo tada, kai tik buvo kuriami Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės pamatai. Daug žmonių iš viso pasaulio, taip pat ir iš Lietuvos traukia čia pasisemti žinių. Deja, ne visada išvykęs studijuoti jaunimas yra linkęs grįžti ir pritaikyti savo žinias Lietuvoje. Be to studijuojantiems Jungtinėje Karalystėje yra taikomos palankios studijų finansavimo sąlygos: dažniausiai valstybė pilnai finansuoja studijas ir tokiu atveju grąžinti studijų kreditą reikia tik tada, kai yra pasiekiamas tam tikras pajamų lygis. Jo nepasiekus per tam tikrą laiką, įsiskolinimas valstybei yra anuliuojamas.

2. Pažangi socialinės apsaugos sistema. Netekus darbo ar susilaukus vaiko, Jungtinės Karalystės gyventojai gauna nemažas pašalpas, leidžiančias oriai gyventi. Taip pat į šalį atvykus trumpam užsidirbti, galima susigrąžinti ten mokėtus mokesčius. Kuo gaunamos pajamos yra mažesnės, tuo didesnis procentas mokėtų mokesčių gali sugrįžti.

3. Palanki teisinė aplinka verslo steigimui. Anglijos miestai ir miesteliai pritraukia ir ambicingų tikslų turinčių verslių Lietuvos žmonių. Verslą galima įsteigti net neatvykus į šalį, tiesiog elektroniniu būdu. Taip pat steigiant įmonę čia nėra reikalaujama įstatinio kapitalo. Pirmaisiais metais verslui teikiamos ženklios lengvatos, paprasčiau susimokėti mokesčius. Žinoma, konkurencija dažnai ten yra daug didesnė, bet nusistovėjusios nerašytos verslo taisyklės sandorių sudarymą ir bendradarbiavimą su angliškomis kompanijomis paverčia mažiau komplikuotu procesu nei Lietuvoje.

4. Palankus klimatas. Jungtinė Karalystė – tai sala, kurią iš visų pusių supa vandenynas, todėl klimatas natūraliai yra švelnesnis nei žemyninėje Europos dalyje. Taip pat einanti Golfo srovė Jungtinės Karalystės klimatą padaro dar šiek tiek šiltesniu. Nors derėtų nepamiršti, kad lietingi sezonai ten taip yra dažnas reiškinys.

5. Politinis bei finansinis šalies stabilumas. Jungtinė Karalystė plotu yra 4 kartus didesnė ir turi net 21 kartą daugiau gyventojų negu Lietuva, todėl greitai pakeisti mokesčių politikos, sumažinti pensijų ar atlikti kitus pakeitimus būtų sunku - kiltų didelis visuomenės pasipriešinimas. Kitaip nei Lietuvoje dideli pakeitimai čia vyksta dešimtmečiais. Taigi, pašalpos, pensijos ir kitos socialinės išmokos yra stabilus pajamų šaltinis Jungtinėje Karalystėje.

6. Kalbos barjero nebuvimas. Atvykėliams iš Lietuvos anglų kalba nėra didelė kliūtis. Jau daugiau nei 20 metų Lietuvos mokyklose vaikai yra mokomi anglų kalbos. Ši kalba kasdien naudojama žiūrint filmus, skaitant pasaulio naujienas ar klausantis muzikos. Netgi ir nesimokiusiems anglų kalbos nėra sunku susirasti darbą, reikalaujantį puikių anglų kalbos žinių.

Atgal
Į viršų